Kennel SilkesLena

"Linux" resultat i Agility

I Agility ska man ta sig runt en hinderbana på kortast möjliga tid samt göra detta utan att riva eller missa några kontaktfält på hindren, lättare sagt än gjort, men kul som attan är det.

Det finns tre st klasser 1, 2 och 3 uppdelade i storleksklasserna Small, Medium och Large som avgörs av mankhöjden på hunden.

Tar hunden ett hinder den inte ska just då så är man diskad, detta händer väldigt ofta speciellt om man har en vovve som springer fort.

För att komma till nästa klass måste man få tre st pinnar, för att ha chans att få pinne så måste man ha 0 hinderfel och 0 tidsfel.

Linux och jag har just startat med Agility.

Linux har nu tagit sig upp till klass 2 i både hopp och agilityklassen.

Men för tillfället har vi en liten vilopaus från Agilityn.

 

2014-05-03 HaningeBK Agilityklass 1 small: 0 fel placering 2 av 14 starter och pinne nr 2     

Wow!!! det är det enda jag kan säga om detta loppet, nu hade vi full fart från start och han ökade tempot ännu mer när han skulle in i tunnlarna, och jag litade på honom oxå. Lite stolt över mig själv idag :-)

Hoppklass 1: Linux hade redan tidig bestämt sig för att det var tunneln efter dem tre hopphindren som stod eftervarann, men det var slalomet som han skulle tagit, så det blev en disk, men det känns ändå bra att han nu verkligen vill till tunnlarna, efter tunneln så tog han slalomet snabbt och korrekt i alla fall och resten av banan fixades utan problem.

 

 

2014-04-26 Nacka BK Agilityklass 1 small: 0 fel placering 3 av 35 starter och första Pinnen  

Knepig bana, vi var bara tre st som gick runt banan på 0 fel, vi gick precis under referenstiden. Det jag kan se på filmen i efterhand är att han är väldigt förarbunden och att jag inte litar på honom, detta måste tränas.

Hoppklass 1 A: Allt gick fint till vi kom till platta tunneln, Linux sprang in men bestämde sig åter för att det inte gick att gå ut från den och vände ut, jag gjorde ett försök till att få  igenom honom och det lyckades :-) Det blev en vägran och några tidsfel.

Hoppklass 1 B: Det var något i tunneln som gjorde att Linux inte ville springa ut från tunneln utan han vände och kom ut samma väg han kom in. jag bestämde då att jag försöker inte skicka in honom igen utan fortsatte till nästa hinder och då blev vi ju diskade, måste träna på tunnlar.