Kennel SilkesLena

LP-1, FD-1, CIB, NORDUCH, MULTI CHAMPION, NOVV-15, RLD-N, RLD-F, RLD-A, RLD-M Beta-Chanel

Linux är en herre  med stor aptit på livet, han är nog en av dem största godisråttorna av dem alla, alltid med på alla knasigheter hans matte hittar på att göra tillsammans med sin pälskling,

Även om det till synes enligt matte känns väldans knepigt från början så löser Linux sina uppgifter på ett exemplariskt vis, med glad viftande svans och stort "will to please" väntar han på klickerns ljud och sin belöning som intas ultrasnabbt men precis efter tittar på matte och säger igen, igen, kom igen nu matte, vad vill du att jag ska göra nu???
sen bjuder han på en hel kavalkad av beteenden, snurra, sitt, ligg, backa mm, och talar om med underliga läten att titta vad jag är duktig.

Miljöstark, nyfiken, lyhörd och påhittig är några ord som kortfattat beskriver Linux egenskaper.
 
Efter flera år av att trava runt och showa i utställningsringen och flertalet finfina titlar och placeringar, så kände matte att det skulle ju vara roligt med att det även kunde synas att Linux inte bara var "beauty" utan även "brain".
Det har han gjort med bravur, det börjades med rallylydnad och agility och när matte fick lite mer självförtroende och förstod att lilla Linux var det fantastiska lilla väsen som han är så blev det även tävlingslydnad och nu det senaste även freestyle.
och kan stolt titulera sig med Mästartitel i rallylydnad, diplom i "gamla lydnadsklass 1 ( innehar även två st 1:a pris i "gamla" lydnadsklass 2), i agility så tog han sig snabbt upp till klass 2 i både hopp och agilityklass, senaste titeln som han erövrat är diplom i freestyle klass 1 (uppflyttningsresultat på alla starter) nu våren 2018.
 
Utställningarna är inte lika många nu, men ibland så blir det ett litet varv där fortfarande, på senaste utställningen våren 2018, citat från kritiken av rasdomare:
- En riktig liten fjäril som visar sig nonstop.
En väldans bra beskrivning som stämmer så fint in på Linux.
 

2015 års utställningsresultat:

Visby BIR, BIG-1, BIS-4

Visby BIR

Stockholm PapillonSpecialen (premiär som veteran) BIS-Veteran och BH-4

Sundsvall BIR-Veteran

Timrå BIR-Veteran, BIR, BIS-2-veteran, BIS-4

Norge Hamar BIR-Veteran titel NOVV-2015

 

Min älskade lilla allround-vovve.

Man kan vara både snygg och smart :-)

Gamla hundar kan bevisligen visst lära sig sitta ;-)