Kennel SilkesLena

FD-1, AGHD-1, AGD-1, RLD-N, RLD-F Taspitir's Quuule Qurt

"Atari" är en norskfödd son till min fina Linux, redan som 12 veckor gick han sin första kurs, en förberedande kurs för blivande agilityvovvar, där vi fick lära oss mycket bra saker.
Bland annat för att bli medveten om att man har baktassar som kan kontrolleras, vem vill inte ha en papillon som kan kliva ner med alla fyra tassarna samtidigt i en liten låda???
fortfarande vid snart 4 års ålder lyckas min lilla prins att göra detta med en plastlåda som är 10 cm i diameter.

Hälsar på alla människor och speciellt barn, Atari ÄLSKAR barn, han kan klappas hur länge som helst och det dröjer inte länge innan han ligger på rygg med tassarna i vädret och njuter av att bli gosad med och klappad.

Atari har en väldigt fin på/av-knapp, dvs han kan vara helt lugn när vi är på tävling, men göra sig startklar för en agilitystart på nolltid, för att sen kunna koppla av efter loppet.

Han har en stor kamplust och föremålsintresse, men släpper fint när matte kommenderar "tack".

Genomfört BPH med skott vilket han klarade av med stor guldstjärna i kanten.

Allt rullade på fint med glad lycklig hund som trivdes som fisken i vattnet och hade superkul på rallybanor och lydnadsplaner.
min magiska lilla positiva kille såg allt som en lek även på tävlingarna, men lyssnade så fint på matte, och hux flux så efter tredje starten och andra tävlingen i rally tagit sin första Rally-titel RLD-N, vilket snabbt följdes av RLD-F, samt två godkända rundor i avancerade klassen.

På sin 2 årsdag tog han sin andra agility-titel.
Han tävlar nu i klass 2, men har inte gjort så många starter.
 
i tävlingslydnaden var han så duktig och trygg på platsliggningarna, låg som en staty i regn, även fast medtävlande hundar gnällde, skällde, satt sig upp, ställde sig, ja till och med "självinkallade" sig till sina förare så låg min grabb stilla och fint kvar.

Två st 1:a pris och även pallplaceringar blev det, och jag kände att ta det sista för lydnadsdiplom-titeln var nu inte långt borta.
 
Hösten 2016 under ett träningspass på ett närliggande stort fält så vill jag se om Atari kan sitta kvar och hålla samma fina snabba tempo i en inkallning som är 30 meter.
Duktiga vovven sitter kvar tills jag kallar in och han sätter full fart,
DÅ händer det, en stor hund börjar att springa efter Atari.
Tack och lov så hann Atari fram till mig innan hunden hann ikapp, så jag rycker snabbt upp honom i famnen, den stora hunden börjar hoppa och skälla efter Atari, jag lyckas skrämma den stora hunden så den slutar och hussen kommer fram och tar sin hund i halsbandet och ger mig en utskällning för att jag skrämt hans hund.

Efter denna händelse så tappade Atari glädjen för allt som liknade lydnad, och kände sig inte trygg alls med att domarna stirrade på honom, även rallylydnaden fann han ingen glädje i.
Och han började reagera negativt på andra hundar han såg ute, han blev "upprörd" och reste ragg.
 
Det som hjälpt bäst för Atari är skvallerträning.
Godis är gott.
men det har tagit lång tid ändå, nu är han på väg tillbaka till att vara den trygga glada individ han var innan jakten.
 
Sommaren 2017 var det en kompis som fick oss att försöka oss på FreeStyle, och hon fick mig att anmäla både Atari och Linux till en tävling ett par veckor fram i tiden bara.
tänkte att ja ja, vi får se hur detta går.
båda vovvarna var så duktiga, även om det blev lite småknas lite här och där så blev båda "danserna" godkända.
och nu efter tre starter per vovve så har dem varsin FreeStyle-titel.

planerna för 2018 nu är att starta "Atari" i startklass lydnad, bygga på vårat freestyleprogram med lite fler trix.
Trix "Atari" kan idag är:

sitt, ligg, stå, backa, sitta vackert, stanna,apport, gå på bakbenen både framåt och bakåt, höger/vänster tass, bli skjuten och spela död, trava runt mig i en cirkel, slalom mellan mina ben, rulla runt.