Kennel SilkesLena

Linux resultat i RallyLydnad Avancerad klass:

Rallyträning med superfocus på matte.

När man tävlar i RallyLydnad är maxpoängen 100, för att få ett godkänt resultat måste man ha minst 70 poäng, har man 3 st godkända resultat i en klass får man flytta upp till nästa klass.

på tävlingsplanen får du använda dig av din röst, kroppsspråk och handtecken, allt för att få din vovve att utföra momenten korrekt, självklart får du småprata med din hund och berömma, det enda du inte får göra är att röra hunden eller bete dig aggresivt, hotfullt eller använda otrevliga ord mot hunden, då är du diskad.

Banan består av 12-20 st skyltar med ca 5 meters mellanrum, på dessa står det förklarat exakt vad man ska göra, när man är klar fortsätter man till nästa skylt osv tills man kommer till målskylten :-)

 

Det finns 4 klasser: Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.

Linux och jag tränar nu inför Mästarklass.

 

 

2014-02-02 Rättvik 2:a plats av 7 starter) 82 poäng åter igen låg honörsrutan mitt på planen.

På andra banan 48 poäng. (samma hårda domare som dagen innan)

 

2014-02-01 Rättvik 76 poäng

Svår bana och kallt ridhus, ingen bra kombination, men det blev godkända poäng i alla fall. På båda banorna denna dag låg honörsrutan mitt på tävligsplanen vilket gjorde det hela än mer knepigt.

På andra banan blev det  56 poäng. (riktigt hård domare som tyckte att om man var uppe i avancerad klass skulle man inte använda handtecken)

Detta är RallyLydnad och inte tävligslydnad var vi många som tyckte av dem tävlande, men det är domaren som dömmer, så inte mycket att göra.

 

2014-01-05 Kista Husdjursmässan (3:e plats av 29 startade) 84 poäng

Oj vad jag är stolt över min vovve som kan sitta helt stilla i "honören" fast det hade rymt en stor röd ara som flaxade runt och gapade och skrek. Duktiga Linux.

Klantiga matte gick ett extra steg när vi skulle backa 3 steg tillsammans annars hade vi fått 94 poäng, nu blev det 84.

Vi fick en väldigt fin rosett :-)

 

2013-12-15 Kungsör (7:e plats av 16 startande) 68 poäng

För att få ett godkänt resultat krävs det minst 70 poäng, det känns surt när man då får 68 poäng, men jag var inte på topp och fokuserad. (med tanke på den senaste starten i huvudet så gick det som det gick)

 

 2013-11-30 Rättvik (3:e plats av 22 startande) 96 poäng samt (15:e plats av 22 starter) 42 poäng

Dagen började bra trots att det var våran första start i avancerad klass så lyckades vi med att komma på 3:e plats :-) med 96 poäng, godkänt även denna första klassdebut.

Men sen andra banan, oj, oj, katastrof. Stressad matte som inte kunde koppla av med tanke på att sista tåget hem gick väldigt tidigt på dan. Hann till tåget med 5 minuters marginal i alla fall, tack vare att jag fick skuts till tågstationen, tack snälla Lena D.

 

Linux resultat i Fortsättningsklassen:

2013-10-12 Eskilstuna 10:e plats av 25 startande (Underkänd på andra banan)

ja vad ska man säga, klantiga matte säger åt hunden att göra ett moment som inte finns vid en av skyltarna.

 Missade att göra momentet vid  en skylt, då blir man underkänd.

 

2013-09-28 Gagnef Dala Floda (1:a plats av 19) 99 poäng

Hurra! Linux är bäst, min duktiga vovve, 1:a plats.

 

2013-09-28 Gagnef Dala Floda (4:e plats av 20 startande)95 poäng

 

2013-09-22 Norrtälje (3:e plats av 20 startande) 92 poäng

Kan man bli mer irriterad på sig själv när man glömmer att sätta ihop fötterna efter "sitt, stå och gå runt". Linux skötte sig utmärkt, bara lite nyfiken på vad domaren hade för sig där hon satt och antecknade.

 

2013-09-21 Norsborg (11:e plats av 24 startande) 85 poäng

Första starten i Fortsättningsklassen, Linux var så duktig.

det som hände var att han själv tyckte att han satte sig för långt ifrån mig och rättade till det genom att flytta sig närmare, 10 minus för fel övning då hunden har satt sig två gånger.

Men godkänt resultat på första starten var helt underbart.

 

 

Nybörjarklassen klarade vi av att få godkänt för uppflyttning väldigt snabbt, tyvärr så trodde jag inte då att jag skulle klara av att gå upp i nästa klass på en gång, så här i efterhand så vet jag ju att vi skulle flyttat upp oss snabbare än vad jag gjorde. Mitt självförtroende har ökat betydligt tack vare Rallylydnaden :-)